Alles over energie in Brussel. Een initiatief van Sibelga
nl menu
Logo energids

Kan ik van energieleverancier veranderen zonder kosten of afsnijding?

Sinds de Brusselse energiemarkt werd geliberaliseerd, bent u vrij om uw gas- en elektriciteitsleverancier te kiezen. U hebt dus het recht om uw leveringscontract op elk ogenblik op te zeggen (u moet natuurlijk wel een opzeggingsperiode respecteren) en dit zonder afsnijding.

Er zijn twee mogelijke situaties:

  •  U hebt geen leverancier gekozen toen de energiemarkt werd vrijgemaakt. Dat betekent dat u klant bent bij de standaardleverancier in Brussel, nl. Electrabel Customer Solutions.
    Dan kan u uw leveringscontract kosteloos opzeggen op voorwaarde dat u een opzeggingstermijn van 1 maand respecteert. Deze opzeggingstermijn begint te lopen op de eerste dag van de maand nadat u uw opzegging hebt verstuurd.
  •  U hebt wél een energieleverancier gekozen en u hebt een contract ondertekend met een commerciële energieleverancier, of het nu gaat om Electrabel Customer Solutions of een andere energieleverancier.
    Dan kan u uw contract kosteloos opzeggen op voorwaarde dat u een opzeggingstermijn van 2 maanden respecteert. Deze opzeggingstermijn begint te lopen op de eerste dag van de maand nadat u uw opzegging hebt verstuurd.

De meeste energieleveranciers hebben onlangs aangekondigd geen opzeggingskosten meer aan te rekenen.
Neem voor de zekerheid contact op met uw energieleverancier om hiervan bevestiging te krijgen.  Meer informatie omtrent de opzeggingsperiode bij uw energieleverancier kan u ook terugvinden op uw factuur.

Britt
Schaerbeek
Placeholder

Enkele maanden geleden maakten Britt en haar vriend Florian de overstap naar een andere energieleverancier. Niet alleen financieel, maar ook op servicevlak overtrof de omschakeling alle verwachtingen. “Een aanrader voor iedere Brusselaar!”

Lees volledige getuigenis

Mis onze nieuwe tips niet

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg maandelijks praktische energieweetjes.

Wij gebruiken je e-mailadres enkel voor onze nieuwsbrief. Beloofd! Lees er alles over in ons privacybeleid.

Vond u dit artikel nuttig?
Hoe kan dit artikel beter volgens u?

Wij gebruiken je e-mailadres enkel voor onze nieuwsbrief. Beloofd! Lees er alles over in ons privacybeleid.

Tips om energie te besparen!

Wij gebruiken je e-mailadres enkel voor onze nieuwsbrief. Beloofd! Lees er alles over in ons privacybeleid.