Lionel

Brussel
Lionel
Lionel
Brussel

Zonneboilers: een overtuigd gebruiker aan het woord

Lionel Mouillard (41 jaar) heeft in de eengezinswoning die hij samen met zijn echtgenote en twee kinderen bewoont, een zonneboiler laten installeren.

“Vorig jaar is onze oude boiler stukgegaan. Op zoek naar vervanging hebben wij gekozen voor een zonneboiler.Al geruime tijd speelde ik met dat idee en dat was mijn kans. Intussen zijn wij een jaar verder en is de balans uiterst positief. Acht maanden op twaalf konden wij, zonder onze verbruiksgewoonten te veranderen, gebruik maken van de zonneboiler, zowel voor sanitair warm water als voor onze verwarming. Wij hebben gekozen voor een krachtig systeem, met buizen en een grote voorraadtank (400 liter). De capaciteit van de tank is belangrijk, want daardoor konden wij zelfs bij slecht weer drie tot vier dagen vooruit.

Nu de lente op zich laat wachten en uiteraard ook met de aanhoudende sneeuw konden wij de jongste weken niet anders dan de elektrische hulpboiler te gebruiken. Maar één dag zon is genoeg om onze tank voor zowat 45% te vullen. Ik ben dus erg blij dat ik naar zonne-energie overgestapt ben, zowel voor mijn portemonnee als voor de voordelen voor het milieu. Gratis schone energie, wie doet beter? Trouwens, tezelfdertijd hebben wij ook zonnepanelen laten installeren.”