Alles over energie in Brussel. Een initiatief van Sibelga
nl menu
Logo energids
Dossier
Energie in de keuken: niets vergeten?
Energie in de keuken: niets vergeten?

Gerelateerde vragen

Hoe kan ik energiezuinig koken?
Hoe kan ik energiezuinig koken?

Dankzij de juiste reflex en enkele eenvoudige handelingen ligt uw energiefactuur minder zwaar op de maag.

Lees meer
Welke verlichting kies ik voor de keuken?
Welke verlichting kies ik voor de keuken?

Ga voor algemene verlichting met daarnaast enkele sterkere lichtbronnen op strategische plaatsen.

Lees meer
Hoe kan ik het energieverbruik in mijn keuken beperken?
Hoe kan ik het energieverbruik in mijn keuken beperken?

Ontdek hoe een optimale keukenuitrusting bijdraagt tot een lagere energiefactuur.

Lees meer
Welke keukenopstelling draagt bij tot een lager energieverbruik?
Welke keukenopstelling draagt bij tot een lager energieverbruik?

Een goed ingerichte keuken dankzij onze tips: u werkt doeltreffender, veiliger en met meer plezier. En u verbruikt minder energie!

Lees meer

Wist u dat…?

Placeholder
Ontdooi vlees in de koelkast

Als u vlees wilt ontdooien, doet u dat best niet in de magnetron. Plaats het vlees de avond voordien in de koelkast. Dat bespaart u het verbruik van de magnetron.

Placeholder
Diepvriezer ontdooien

3 mm ijs is al genoeg om het elektriciteitsverbruik van uw diepvriezer met een derde te verhogen! Stel de temperatuur goed af (-18 °C) om ijsvorming te voorkomen, controleer of naden goed afgesloten zijn en open de deur niet onnodig. Helpt dat niet? Laat hem snel ontdooien. Leg het voedsel in ijs of in de koelkast, en gebruik warm water om het ijs te laten smelten.

Leo Lenoir
Dion-Valmont
Placeholder

Leo Lenoir is keukenexpert. Hij heeft heel wat ervaring met het ontwerpen en fabriceren van maatkeukens en deelt graag zijn terreinkennis.

Lees de volledige getuigenis